Weber Klubben - Det offisielleWeber grill community
Nå med  medlemmer
border gfx

Veiledende kjernetemperatur

 
 
Når du ønsker å være sikker på at ribben er saftig, steken er mør og kyllingbrystet er gjennomstekt, er det viktig at du holder et godt øye med kjernetemperaturen. Det er den som avgjør når kjøttet er ferdig. Derfor: Bruk alltid et steketermometer! Vi anbefaler at man alltid lar kjøttet hvile før servering, og i den forbindelsen må du være oppmerksom på at kjernetemperaturen til kjøttet kommer til å stige noen grader. Du må derfor ta av kjøttet i god tid.
 
Kjøttype Rosa Middels Gjennomstekt
Oksekjøtt 55-60°C 60-65°C 65-68°C
Kalv  58-60°C  60-65°C 65-68°C
Fjærkre - 62°C (NB! gjelder ikke kylling)  75°C
Svinekjøtt  - 65°C 70°C
Lam  58-60°C 70°C 75°C
border gfx