Weber Klubben - Det offisielleWeber grill community
Nå med  medlemmer
border gfx

50/50-grillmetode

Med 50/50-metoden har du den perfekte måten å tilbrede mat på som først skal brunes, for deretter å etterstekes til ønsket kjernetemperatur.
 
Når briketterne er klare, legger du dem på kullristen i på den ene siden av grillen. På den andre siden setter du en stor aluminiumsform som samler opp saftene fra maten. Ha gjerne litt væske i formen, da dette forhindrer at kjøttsaftene brenner seg fast, samtidig som det vil tilføre mer fuktighet.
 
Du begynner med å brune kjøttet - for eksempel et kyllinglår eller en svin indrefilet direkte over de rødglødende brikettene. Deretter flytter du kjøttet til den andre siden av grillristen over den store aluminiumsformen. Her grilles maten ferdig over indirekte varme. Over brikettene kan du da lage tilbehøret til grillmaten, slik at hele måltidet blir ferdig samtidig.
 
Noe annet som er kjempegodt, og ikke minst enkelt, er at du kan ved hjelp av en kyllingholder lage perfekte nachos! Ha rett og slett nachochips i kyllingholderen, dryss cheddar over, og ha salsa i fordypningen i midten. Ha den i grillen til osten smelter, og server det som en deilig snacks til familie og venner.
border gfx
border gfx

Step by step

border gfx