Weber Klubben - Det offisielleWeber grill community
Nå med  medlemmer
border gfx

Flere nyheter

border gfx
Vant NM i barbecue med Weber-smoker

Vant NM i barbecue med Weber-smoker

Værgudene hadde lovet å drukne det første offisielle norgesmesterskapet i barbecue. Men verken arrangøren, Weber som sponsor eller et fulltallig publikum lot seg skremme. Resultatet ble en fantastisk familiefest for store og små i strålende sol, tjukk røyk og os fra smokerne og masse deilig BBQ-mat.
Søndag 17. august arrangerte det nystartede Norges Barbecueforbund (NBBQF) tidenes første NM i barbecue. Det har vært arrangert Grill-NM mange ganger før, men NBBQF ønsket å samle både grill- og bbqentusiaster til et felles mesterskap. Forskjellen på grill og bbq er at mens grilling inkluderer alle redskaper, også gassgrill, handler bbq om indirekte langtidsgrilling – i hovedsak med smoker. Smoker er et kull- eller vedfyrt apparat der flammen ikke kommer i kontakt med kjøttet, som stekes på lav varme over lang tid – gjerne opptil 14-16 timer. Webers smoker, Smokey Mountain CookerTM , som også var premie under NM, introduserer deg for en helt ny verden av smaksopplevelser. Smokeren røker alt fra kjøtt og fisk til grønnsaker og ost.

Høyt nivå
Interessen for grilling er sterkt økende her til lands, og flere av NM-deltakerne konkurrerer mye i utlandet og sanker uforskammet mange priser. Johnny Krosby, Grillkongen Craig Whitson og Bjørn Tore Teigen har faktisk vunnet VM-tittel i den amerikanske favoritten, Pulled pork, i Memphis, Tennessee. The European Allstar Barbeque Team, med Hans Petter Rasmussen, alias ”The hungry butcher”, ble nylig Grand Champion i en skandinavisk konkurranse som kvalifiserte dem til den store Jack Daniels World Championship Invitational BBQ i Tennessee. Og Jan Ivar Nykvists lag, BarbieQ, som er sponset av Weber, har også gjort det godt i utlandet og vant nylig sølv i spareribs under EM i Polen. Jan Ivar ble også nummer to i den TV2-sendte programserien ”Norges Grillmester”, der han til slutt måtte bite i gresset for Johnny Krosby. BarbieQ-laglederen, som både er kokk og kokebokforfatter, er også regjerende norgesmester i grilling de siste to årene. Han benytter ulike Weber-smokere og -griller, og var ekstra motivert under søndagens NM i barbeque: – Laget er i toppform, og vi har ambisjoner om pallplass i samtlige kategorier. Vi vet jo at Krosby er de flestes favoritt, men vi skal jobbe hardt for sammenlagtseieren og er sterke i troen, sa en opplagt og sprudlende lagleder.

Stemning, røyk og moro
Med strålende sol og stor tilstrømning av publikum, ble det litt av en folkefest i det tette røykteppet på Strand. Jørn Hoel, Hans-Erik Dyvik Husby og Max Motor sørget for skikkelig stemning fra scenen, og med en alltid munter Arne Hjeltnes som konferansier, manglet det ikke på stimulans – verken for de 20 deltakerlagene eller publikum. Et dommerpanel bestående av Eyvind Hellstrøm, Grillkongen Craig Whitson, Kjartan Skjelde fra ”Masterchef” og den amerikanske KCBS-dommeren Bob Borgerding, sørget for at konkurransen ble bedømt på beste vis. – Under BBQ-NM konkurreres det i tre forskjellige kategorier: Fugl, Svin og Okse. Hver kategori premieres for seg ut fra en poengsum dommerne har gitt. På basis av poengene kårer vi til slutt sammenlagtmesteren. Det er store sprang i det vi får servert og vi bruker evalueringsskjemaer på utseende, smak og konsistens. Med 20 lag betyr det at vi i dommerpanelet smaker totalt 60 retter – så dette er krevende – både for magen og øynene, forteller den smilende Grillkongen Craig.Weber stolt sponsor av norgesmesteren
Johnny Krosby, som hadde vunnet Strand barbeque championship de siste to årene, var den store forhåndsfavoritten. Men denne dagen skulle bli Jan Ivar Nykvists, Team BarbieQs og Webers store dag. Da Arne Hjeltnes til slutt entret scenen og annonserte vinnerne, var det laget med de orange jakkene som hadde størst grunn til å juble. BarbieQ vant både kategoriene Fugl og Svin og ble nr 5 i Okse. Dermed vant de NM-tittelen klart og ble tidenes første norgesmestre i BBQ. Med Weber som arrangementssponsor og premiegiver, kunne vinnerlaget fylle tilhengeren med alt mulig lekkert Weber-utstyr. – Vi er strålende fornøyd med seieren her i dag. Nå er neste mål pallplass i VM i grilling i Göteborg i 2015, og til våren kommer jeg med grillbok som tar for seg grilling året rundt, avslutter Jan Ivar Nykvist i Team BarbieQ.

Vinnerne:

Kategori fugl:
1. BarbieQ
2. Stjørdal Digitale BBQ Team
3. Nøff Nøff BBQ

Kategori svin:
1. Team BarbieQ
2. Nøff Nøff BBQ
3. Carnivores

Kategori okse:
1. M&M Racing and Barbeque team
2. Team Hansen BBQ
3. Buck´s BBQ

Sammenlagt:
1. Team BarbieQ
2. Buck´s BBQ
3. Nøff Nøff BBQ
4. Doghouse Barbeque
5. Stjørdal Digitale BBQ Team